2010 m. kovo 13 d., šeštadienis

Pitos burbulai


Pita - plona mielinė duona. Į ją galima prikišti ko tik nori. Ji įdomi tuo, kad neiškepta yra vienasluoksnė, o iškepusi pasidaro dvisluoksnė, kaip kišenė į kurią galima dėti norimo įdaro su padažu. Siūlau išbandyti.
Reikės : 1 pak. sausų mielių ;
             100 mi šilto vandens;
              apie 300 g miltų;
              2 valg. šaukštai alyvų aliejaus;
              druskos.
Iš visų produktų  gerai užminkykite tešlą, kol ji gausis kaip šilkinė, laikykite  ją inde uždengę virtuviniu rankšluosčiu 25 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas kol dvigubai pakils. Galima kildinti šiltoje orkaitėje. Padalinkite į 6 dalis ir suformuokite apie 15 cm blynelius. Dėkite ant iki 250 laipsnių įkaitusios skardos ir kepkite 4-6 minutes.
Skanaus.
Man gavosi ne visai taip, kaip tikėjausi - manau per ilgai laikiau orkaitėje, bet užtat skani ir graži, todėl kepkite tiek, kiek nurodyta. Ji neturi paruduoti, o išlieka balta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą