Pita - plona mielinė duona. Į ją galima prikišti ko tik nori. Ji įdomi tuo, kad neiškepta yra vienasluoksnė, o iškepusi pasidaro dvisluoksnė, kaip kišenė į kurią galima dėti norimo įdaro su padažu. Siūlau išbandyti.
Reikės : 1 pak. sausų mielių ;
100 mi šilto vandens;
apie 300 g miltų;
2 valg. šaukštai alyvų aliejaus;
druskos.
Iš visų produktų gerai užminkykite tešlą, kol ji gausis kaip šilkinė, laikykite ją inde uždengę virtuviniu rankšluosčiu 25 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas kol dvigubai pakils. Galima kildinti šiltoje orkaitėje. Padalinkite į 6 dalis ir suformuokite apie 15 cm blynelius. Dėkite ant iki 250 laipsnių įkaitusios skardos ir kepkite 4-6 minutes.
Skanaus.
Man gavosi ne visai taip, kaip tikėjausi - manau per ilgai laikiau orkaitėje, bet užtat skani ir graži, todėl kepkite tiek, kiek nurodyta. Ji neturi paruduoti, o išlieka balta.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą