2010 m. liepos 19 d., pirmadienis

Kai už lango +30.

   Kai už lango taip karšta, jautiesi tarsi Afrikoje. Gelbsti tik storos namo sienos ir tai tik tada, kai nedarinėji durų į lauką. Dar yra šaltas dušas, bet jis irgi tik trumpai atgaivina. Geriausiai gal būtų visai nejudėti.
   Karšta ne tik man. Sėdžiu ir girdžiu, kaip guodžiasi šiltnamyje augantys bazilikai. Jų derlius šiemet visai neblogas. Paskaičiusi patarimą žurnale, dabar juos auginu tik įšiltnamyje - sako jie saugo pomidorus nuo kenkėjų. Gal tai ir tiesa - pomidorai neserga.
   Pasiėmusi didelį dubenį prisirinkau bazilikų beveik pilną.
       Dar reikėjo pakelio sausai pakepintų lukštentų saulėgražų, druskos, dviejų saujų tarkuoto sūrio, 5-6 v.š. alyvuogų aliejaus ir 1 a.š. citrinos sulčių. Viskas ko reikėjo - na beveik viskas matosi čia:
  

Bazilikus  ir saulėgražas susmulkinau su kapokle, kadangi priskyniau ne tik žalių, bet ir tamsių bazilikų bendras vaizdas kavosi va toks. Vyras vadina silosu.
    Į gautą masę įmaišiau visus kitus priedus, pesto sudėjau į gražius stiklainėlius. Kadangi gaminau be kedro riešutų ir kokio rikotos ar kito "kieto" sūrio gal gavosi  kitaip, nei turėtų būti, bet aš likau patenkinta.
   Beliko tik susitvarkyti stalą ir kviesti šeimyną ragauti.
  


 Man skanu ne tik su makaronais, bet ir su savo ryte iškeptu batonu. Dvigubai skaniau. Išbandykite ir Jūs.
   Rezultatas sutilpo į šiuos gražius indelius, kuriuos laikysiu šaldytuve apie savaitę. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą